

# **Quadrilateral meeting of the FMLC / FMLG / FLB / EFMLG**

Wednesday, 24 and Thursday, 25 June 2015 Conference Room C3.08/09

European Central Bank, Sonnemannstraße 20, 60314 Frankfurt am Main

- Final Agenda -

## Wednesday, 24 June 2015

8:45 – 10:00	Registration and coffee
10:00 – 10:10	Opening Petra Senkovic, EFMLG Chairperson; Deputy Director General ECB Legal Services
10:10 – 11:15	Cluster I: Market practices Chair: Michael Nelson (FMLG)
10:10 – 10:40	Global FXC preamble and Tokyo FXC best practices (30 min.)     Presenter: Takuto Ninomiya (FLB)     Discussant: Maria Douvas-Orme (FMLG)     Discussion: Q&A
10:40 – 11:05	2. Update on UK Fair and Effective Market Review (25 min.) Presenter: Susan O'Malley (EFMLG) Discussion: Q&A
11:05 – 11:15	Summary and conclusion by the Chair of Cluster I (10 min.)
11:15 – 12:55	Cluster II: Market developments Chair: Jeff Lillien (FMLG)
11:15 – 11:35	Capital Markets Union (20 min.)     Presenter: Kate Gibbons (FMLC)     Discussion: Q&A
	Coffee break (10 minutes)
11:45 – 12:15	Recent Legal and Liquidity Issues Arising from Actions by the Swiss National Bank (30 min.)  Presenter: Terence Filewych (FMLG)  Discussion: Q&A
12:15 – 12:45	3. Legal issues and developments regarding SEFS (30 min.) Presenter: Greg Todd (FMLG) Discussion: Q&A
12:45 – 12:55	Summary and conclusion by the Chair of Cluster II (10 min.)

12:55 — 14:00	Working lunch including a short presentation on a selection of legal aspects of the construction of the new ECB Premises
14:00 – 15:15	Visit of the new ECB Premises
15:20 – 17:00	Cluster III: Trading and clearing Chair: Barney Reynolds (FMLC)  1. Trading
15:20 – 15:45	<ul> <li>1.a Special considerations for trading with non-dealer participants         (25 min.)         Presenter: Martha Burke (FMLG)         Discussion: Q&amp;A</li> </ul>
15:45 – 16:05	Amendments to enforcement orders regarding OTC derivatives and trade execution in Japan (20 min.)     Presenter: Daisuke Tanimoto (FLB)     Discussion: Q&A
16:05 – 16:50	2. Clearing (45 min.) Presenter: Barney Reynolds (FMLC) and Richard Hay (FMLC) Discussant: Luke Farber (FMLG) Discussion: Q&A
16:50 – 17:00	Summary and conclusion by the Chair of Cluster III

#### SOCIAL PROGRAMME FOR QUADRILATERAL PARTICIPANTS

17:00	Quadrilateral participants leave the ECB premises together and walk to the boat station
17:50	Boarding of boat MS Palladium
18:00 – 19:00	Panorama tour with boat
19:00 – 19:20	Walk along the river Main to the Restaurant Nizza http://mainnizza.de/
19:20	Reception drinks at <b>Restaurant Nizza</b>
19:45	Welcome by Yves Mersch, Member of the Executive Board
20:15	Dinner with keynote speech: Sharon Bowen, U.S. CFTC Commissioner

### Thursday, 25 June 2015

,	
8:30 – 9:00	Coffee
9:00 – 9:40	Opening Ulrich Bindseil, Director General Market Operations, European Central Bank
9:40 – 10:50	Cluster IV: FX rate reform and benchmark reform Chair: Joanna Perkins (FMLC)
9:40 – 10:10	Benchmark reform – enforcement actions and reforms (30 min.)     Presenters: Joanna Perkins (FMLC)     Discussants: Jeff Lillien (FMLG), Bryan Woodard (FMLG),     Susan O'Malley (EFMLG)     Discussion: Q&A
10:10 – 10:40	2. Benchmark reform – NDF rate sources and fallbacks (30 min.) Presenter: Lisa Shemie (FMLG) Discussants: Jeff Lillien (FMLG) and Joanna Perkins (FMLC) Discussion: Q&A
10:40 – 10:50	Summary and conclusion by the Chair of Cluster IV (10 min.)
	Optional: coffee break (10 minutes)
11:00 – 12:10	Cluster V: International issues – Sovereign debt and financial holdings reforms
	Chair: Lord Robert Walker (FMLC)
11:00 – 11:40	<ol> <li>Sovereign Debt: Legal Issues relating to collective action (40 min.)         Presenter: Lord Robert Walker (FMLC)         Discussants: Otto Heinz (EFMLG) and Joanna Perkins (FMLC)         Discussion: Q&amp;A     </li> </ol>
11:40 – 12:00	<ol> <li>Reform of financial holding companies in Japan (20 min.)</li> <li>Presenter: Kunihiko Morishita (FLB)</li> <li>Discussion: Q&amp;A</li> </ol>
12:00 – 12:10	Summary and conclusion by the Chair of Cluster V (10 min.)
12:10 – 15:15	Cluster VI: Resolution Chair: Joyce Hansen (FMLG)
12:10 – 12:50	Documentation Update – ISDA 2014 Resolution Stay Protocol – other issues (40 min.)      Presenter: Asmaa Cheick (EFMLG)     Discussant: Hector Velez (FMLG)     Discussion: Q&A

13:00 – 14:00	Working Lunch
14:00 – 15:15	Cluster VI: RESOLUTION - continued
14:00 – 14:30	2. Bank resolution and Total Loss Absorbing Capacity (30 min.) Presenters: Daisuke Tanimoto (FMLC) and Habib Motani (FMLC) Discussion: Q&A
14:30 – 15:00	3. Resolution of CCPs (30 min.) Presenter: Francis Dickinson (EFMLG) Discussion: Q&A
15:00 – 15:10	Summary and conclusion by the Chair of Cluster VI (10 min.)
15:10 – 15:45	<b>Wrap-up and closing remarks</b> (35 min.) Holger Hartenfels, EFMLG Vice Chairman and Petra Senkovic, EFMLG Chairperson Deputy Director General Legal Services
15:45	End of the working part of the meeting

## SOCIAL PROGRAMME FOR QUADRILATERAL PARTICIPANTS AND THEIR SPOUSES AND PARTNERS

16:00	Leaving with a shuttle bus from the ECB premises to Rheingau, famous vineyard area ca. 60 min from Frankfurt
17:00	Guided walking tour in Eltville
19:30	Schloss Vollrads: Reception and aperitif at the restaurant
20:15	Dinner at the restaurant at Schloss Vollrads
22:30	Shuttle bus transfer back to the hotels (TBC)
23:30	Expected return to Frankfurt

#### **General information**

Meeting dates Wednesday, 24 and Thursday, 25 June September 2015

Meeting venue European Central Bank, C3.08/09

Sonnemannstrasse 20, 60314 Frankfurt

Transfers Participants are requested to arrange their own transfers unless otherwise indicated.

Dinner venues Wednesday, 24 June:

Restaurant MainNizza

Untermainkai 17

60329 Frankfurt am Main

Thursday, 24 June:

Restaurant Schloss Vollrads

Vollradser Allee

65375 Oestrich-Winkel

Transfer details: Shuttle bus leaving from NEP/ ECB

Contacts Mr Iñigo Arruga Oleaga

Directorate General Legal Services Financial Law Division, Advisor Tel.: +49 (0) 69 1344 8654

E-mail: inigo.arruga@ecb.europa.eu

Ms Adrienn Petrovics

Directorate General Legal Services Financial Law Division, Legal Counsel

Tel.: +49 (0) 69 1344 6771

E-mail: adrienn.petrovics@ecb.europa.eu

Ms Reda Braziuniene Ms Tončica Radovčić Legal Groups Team

Directorate General Legal Services Tel: +49 (0) 69 1344 8581 / 4900 E-mail: leggroupst@ecb.europa.eu

Website <u>www.efmlg.org</u>